Zwembad in je droomtuin

Het is weer zomer! En wat is er dit seizoen lekkerder dan een verkoelende duik in je eigen zwembad? Wat zijn de trends en wat komt er allemaal kijken bij het aanschaffen van een zwembad? We praten je bij.

Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Wie zich wil oriënteren op de aanschaf van een zwembad staat dus voor een behoorlijk karwei. Zo heb je de keuze uit opzetbaden, betegelde baden, met folie beklede baden, polyester baden en ga zo maar door. Een keuze hieruit is in eerste instantie afhankelijk van je budget en de hoeveelheid ruimte in je tuin.
Formaat en budget
Een zwembad kun je zo groot en zo duur maken als je wil, maar het is wel belangrijk dat het bad uiteindelijk ook past, zowel in je tuin als in je budget. Voor wie zo goedkoop mogelijk klaar wil zijn, is een handig opzetzwembad de juiste keuze. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf honderd euro. Wie graag een groter bad wil dan het gemiddelde opzetzwembad, maar niet het geld of de ruimte heeft voor een groot inbouwzwembad, heeft op het internet de keuze uit voldoende modellen tussen de 3500 en de 5000 euro. Deze baden worden vaak boven de grond opgebouwd, maar kunnen soms ook deels worden ingegraven. Wie toch dat grote inbouwzwembad in de tuin wil, moet rekenen op een extra nul voor de komma.
Populaire zwembaden
Tegenwoordig zijn vooral de monoblock zwembaden populair. Deze polyester baden worden uit één stuk vervaardigd en zijn tegenwoordig leverbaar in steeds meer maten en modellen. Daarnaast worden ze geheel voorgemonteerd op locatie afgeleverd, waardoor je snel van je investering kunt genieten.
Ook hoge waterlijn zwembaden kunnen rekenen op veel populariteit. Hierbij bevindt de waterlijn zich op dezelfde hoogte als de zwembadrand. De baden staan daarom ook wel bekend als spiegelbaden of overloopbaden.
Wat de kleur van het zwembad betreft, wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor wit of grijs in plaats van blauw, wat vroeger de populairste kleur was. In een wit of grijs bad heeft het zwemwater namelijk een stuk lichtere kleur, wat voor een sprankelend effect zorgt.