Zo maak je je tuin klaar voor de zomer

De warme zomermaanden zijn weer aangebroken, en het is dan ook heerlijk om buiten in de tuin te zitten. Maar dan moet je tuin natuurlijk wel zomerklaar zijn. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee jouw tuin er weer uitnodigend en netjes uitziet. Zo kun je met trots een aantal vrienden uitnodigen voor een gezellige zomeravond.

Loungeset

Een van de dingen die jouw tuin meteen heel uitnodigend maakt, is het plaatsen van een loungeset. Kies voor een duurzame tuinmeubelset, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Voor een landelijke uitstraling kun je ook kiezen voor houten tuinbanken. Omdat deze iets minder lekker zitten dan een loungeset, is het verstandig om hier voldoende gezellige kussens in te leggen. Zo zullen ook hier je vrienden graag in neerploffen!

Het groen in je tuin

Het groen in je tuin verdient ook wat aandacht. Besteed als eerste eens wat aandacht aan je gazon. Grote kans dat dit er wel eens frisser heeft bijgestaan. Begin daarom met het gras eens goed te maaien. Waarschijnlijk ontstaan er nu wat kale plekken, die je kunt opvullen met zaadjes. Bemest de grond en binnen no time zal er gras gaan groeien. Vervolgens is het tijd om onkruid te wieden. Dit is niet het meest geliefde klusje, maar je tuin knapt er wel heel erg van op. Pak dus de schoffel en haal al het onkruid weg. Zodra er weer wat onkruid tevoorschijn komt, haal je dit meteen weg. Zo hoef je niet meerdere keren dit grote karwei uit te voeren. Ook onkruid tussen de tegels kan zorgen voor een onverzorgde uitstraling van je tuin. Haal daarom ook dit onkruid weg met een brander, onkruidzout of schoonmaakazijn. Vervolgens is het tijd om je planten en heg te snoeien. Ontdoe ze van dorre takken en bloemknoppen, waardoor ze weer lekker kunnen groeien. Ga je takken afknippen? Let er dan op dat je dit net boven de gezonde zijtak doet. Tot slot kun je je tuin nog even vegen en harken. Hiermee haal je de laatste bladeren, restjes onkruid en afgeknipte takken weg. En wil je echt uitpakken? Plant dan nog wat nieuwe planten, zodat jouw tuin weer prachtig in bloei staat!

Barbecue

Een favoriete activiteit van veel mensen in de zomer is barbecuen. Zorg dus voor een goede barbecue, zodat je vrienden gezellig bij je kunnen eten. Als je helemaal niet meer uit je tuin bent weg te slaan, kun je ook kiezen voor een buitenkeuken. Zo hoef je niet telkens naar binnen te lopen en kan de kok de hele avond gezellig meemaken!

Jacuzzi

Ook een jacuzzi plaatsen kan een heel goed idee zijn. Na een drukke dag plaatsnemen in een jacuzzi is namelijk heel ontspannend. Ook je vrienden zullen het heel gezellig vinden om lekker in de jacuzzi plaats te nemen. Naast dat een jacuzzi gewoon heel leuk en ontspannend is, heeft het ook voordelen voor je gezondheid. Zo wordt spierpijn verminderd en je bloedcirculatie verbeterd. Ook kun je genieten van een betere nachtrust.