Maak je tuin compleet met een Jacuzzi®

Hij duikt in steeds meer tuinen op: de Jacuzzi®. En dat verbaast ons niets. De voordelen van zo’n eigen massagebad zijn namelijk eindeloos. We lichten de belangrijkste voor je uit.


We kennen de Jacuzzi® allemaal als een lux bubbelbad, waarmee je een borrel met je beste vrienden onvergetelijk kunt maken. Maar de baden hebben meer te bieden dan alleen gezelligheid en exclusiviteit. Ze zijn namelijk ook enorm goed voor de gezondheid. Dat komt in de eerste plaats door het warme water. In fysiotherapeutische behandelingen heeft warm water een lange staat van dienst en ook in de Jacuzzi® zorgt het voor een geneeskrachtige werking bij onder andere sport blessures en reumatische klachten. Het water heeft een temperatuur van zo’n 38 graden Celsius, die ervoor zorgt dat de hartslag versnelt en de bloedsomloop verbetert. Hierdoor krijgen de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd, waardoor ze sneller genezen.
Maar ook zonder lichamelijke klachten heeft de Jacuzzi® nut. Zo past het bad prima in een detox kuur. Door de hoge temperatuur van het water begint het lichaam te transpireren en versnelt ook de stofwisseling. Dit reinigt het lichaam van afvalstoffen. Een snellere stofwisseling kan daarnaast helpen bij het lijnen.
Mentale voordelen
Naast bovenstaande fysieke voordelen, heeft de Jacuzzi® ook mentaal gezien een positieve werking. Het warme water zorgt ervoor dat alle spieren ontspannen en dat zorgt weer voor een kalmerend effect. Met een ontspannen lichaam zijn we in staat om ons hoofd leeg te maken. Dit maakt ons fitter en scherper, waardoor we weerbaarder worden voor stress. Daarnaast verbetert het onze slaapkwaliteit, waardoor we ’s morgens fitter wakker worden. Genoeg redenen dus om je tuin te verrijken met je eigen bruisende Jacuzzi®. Heerlijk.