Maak uw tuin uniek met een mooie vijver!

Met het schitterende weer dat nu al een aantal weken aanhoudt, spenderen mensen veel tijd in hun tuin en wordt er veel aan gedaan om de tuin zomerklaar te maken en te houden. De tuin is gedurende de zomermaanden toch een beetje een tweede huiskamer. Nieuwe planten, een fris kleurtje op de schutting, nieuw tuinmeubilair...Maar hebt u er ook wel eens aan gedacht om uw tuin te voorzien van een mooie vijver?

Vijver aanleggen

Vijvers maken uw tuin uniek, ze geven net een andere twist aan het geheel en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Zo kunt u voor een grote vijver kiezen met eventueel een terras erbij, maar een vijvertje met een kleine doorsnede kan uiteraard ook leuk staan. Daarnaast kunt u van tevoren nadenken over de inrichting van uw vijver. Wilt u er alleen waterplanten in laten groeien of bent u van plan om ook vissen in uw vijver te laten zwemmen? Dat laatste maakt uw vijver erg levendig, maar u hebt dan wel een filtersysteem nodig wat het water continu reinigt en van zuurstof voorziet.

Vijverproducten kopen

Als u eenmaal een keuze hebt kunnen maken, is het tijd om vijverproducten te kopen voor de inrichting van uw vijver. Zoals hierboven al even genoemd, wordt de keuze voor de vijverproducten mede bepaald door de keuze voor de soort vijver en de inrichting ervan. In alle gevallen doet u er echter goed aan om bodemmateriaal aan te schaffen wat voor een evenwichtig vijvermilieu zorgt, zodat planten en vissen er goed in gedijen. Ook het gebruik van algenbestrijdingsmiddelen komt de waterkwaliteit in uw vijver ten goede. Verder is het handig om een goed schepnet te kopen, om uw vijver vlot te kunnen reinigen. Vijverpompen zijn met name van belang wanneer u vissen houdt, maar voor de aanschaf hiervan is het goed om rekening te houden met de grootte van uw vijver en de vissoorten die erin wonen. Leest u zich van tevoren dus goed in.

Maak er wat moois van!

Wanneer de basale spullen zijn aangeschaft, kunt u de vijverproducten kopen die uw vijver tot een prachtige oase in uw tuin maken: de plantjes, vissen en eventueel een fonteintje. Hiermee kunt u uw vijver precies zo inrichten als u wilt en zorgt u dat hij goed aansluit bij de rest van uw tuin. Als de finishing touch af is, kunt u genieten van uw unieke tuin met mooie vijver!