4 tips voor het optimaal genieten in je eigen tuin

Je eigen tuin is dé plek om even helemaal tot rust te komen. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en de frisse buitenlucht laat je even helemaal ontspannen. Maar om te kunnen ontspannen moet de tuin wel op orde zijn. Met deze tips kun je het hele jaar door optimaal genieten.

1.      Elke dag buiten met een blokhut of tuinhuis

Een tuin is niet compleet zonder blokhut of tuinhuis. Het biedt extra ruimte en is veelzijdig te gebruiken. Super handig als je bijvoorbeeld je tuinspullen of tuingereedschap droog wilt opslaan. Maar het is ook een heerlijke plek om in te richten als terras. Met een heater onder de overkapping kun je ook in het voor- en najaar genieten in je eigen tuin. Wil je een blokhut kopen? Houd dan wel rekening met de grootte van je tuin. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je nog een stukje groen overhoudt.

2.      Geef de tuin meer sfeer met verlichting

Met mooie verlichting geef je jouw tuin een gezellige aanblik. Of je er nu middenin zit of vanuit de woonkamer naar kijkt. Verwerk op een subtiele manier verlichting langs de paden en richt een spot op de grote boom in de tuin. Zo creëer je een echte blikvanger. Kleine lampionnen zorgen weer voor een romantische uitstraling. Met goede sfeerverlichting kun je alle kanten op.

3.      Bloemen en planten voor elk seizoen

De zomer en lente zijn de seizoenen waar echt alles in bloei staat. De diepgroene bladeren van de bomen en de fel gekleurde bloemetjes zorgen voor dat extra geluksgevoel. Door een slimme mix van bloemen en planten te poten zorg je ervoor dat de tuin ook in de herfst en winter geen kale boel wordt.

4.      Maak je eigen meubels

Bij een mooi terras horen natuurlijk ook mooie tuinmeubels. Een goede tafel met lekkere stoelen of een heerlijk loungestel om optimaal in te relaxen. Ben je een beetje handig? Dan is het super leuk om zelf iets in elkaar te klussen. Kies een soort tuinhout dat goed bij de rest van de tuin past en ga lekker aan de slag. Het is niet alleen leuk, je creëert ook een eigen en uniek plekje.

Deze tips hierboven helpen je om inspiratie te vinden voor de inrichting van je tuin. Op deze manier kun je het hele jaar door genieten van een fantastisch paradijsje.