Tips om privacy te creëren in je tuin

Wanneer je tijd hebt om in de tuin te zitten, wil je het liefst in alle rust kunnen genieten. Om privacy te creëren in je tuin zijn er daarom verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie damwand of ga voor groen met een haag! Lees snel verder voor onze tips! 


Schutting van keerwanden

Een van de mogelijkheden om privacy te creëren in je tuin is door te kiezen voor een keerwand. Met damwandprofielen is zo’n schutting eenvoudig te realiseren. Damwandprofielen beschermen namelijk niet alleen oevers maar zorgen ook voor een unieke tuinafscheiding. Combineer voor een extra effect deze profielen met verschillende soorten beschoeiing. Zo raak je nooit uitgekeken! 


Haagplanten en kant-en-klare hagen

Wil je graag een groene tuin? Kies dan voor haagplanten of een kant-en-klare haag. Door het planten van een haag zorg je voor biodiversiteit in je tuin, maar het zorgt ook voor verkoeling. Hagen helpen namelijk het water af te voeren en geven vogels en andere beestjes de ruimte om te schuilen of voedsel te zoeken. Kies voor een groenblijvende haag, zo heb je het hele jaar door (ook in de winter) privacy. 


Een eetbare schutting

Je kunt ook kiezen voor een multifunctionele schutting. Daarbij kun je denken aan een schutting van eetbare klimplanten. Een goede keuze voor zo’n schutting is een trellis scherm. Mede door de gaten in deze schermen is het eenvoudig hier klimplanten aan te hechten. Hoe kleiner de gaten, hoe groter de privacy! 


Een andere, maar zeker niet mindere optie, is een kokos tuinscherm. Wanneer je graag een natuurlijke uitstraling wil in de tuin is dit een goede keuze. Deze schermen zijn gemaakt van kokosvezel, gerecycled kunststof en aluminium. Klimplanten hechten zich makkelijk aan het kokosvezel en kunnen worden vastgezet met tuin klemmetjes aan het scherm. 


Ook benieuwd geworden? Creëer je eigen droomtuin met deze schuttingen!