Ontspannen in de tuin

De tuin is een van de ontspannenste plekjes van het huis, hier kan je heerlijk tot rust komen. maar waar moet je opletten bij het inrichten van je tuin?

Welke functie wil je je tuin geven? Dit kan zijn een leef tuin, kijktuin, kindertuin etc. als je dit weet kom je al een heel eind. Richt je tuin zo in dat het voor iedereen een lekker plekje wordt. Hoeveel tijd wil je besteden aan de onderhoudt van je tuin? Dit bepaalt voor een groot deel hoe veel groen je in je tuin plaats en of je tegels of gras neemt als grond. Zorg er wel voor dat er niet te veel planten in je tuin komen je moet immers nog wel ruimte hebben om te kunnen bewegen. wees creatief met de ruimte en gebruik die goed. Zo kan je met een kleine tuin veel ruimte creëren als je dit goed indeelt.

Iets extra’s in de tuin?

Wil je wat extra’s met je tuin doen? voeg een vijver, zwembad of jacuzzi toe. En verander je tuin in een droomtuin. Neem zomers een lekker afkoelende duik in je zwembad of geniet ’s winters van een heerlijk warm bad in de jacuzzi. Denk wel goed na over de ruimte en houd hierbij goed rekening met de bijbehorende kosten. het aanleggen van een zwembad is geen koopje en kost vaak bakken met geld en alleen met het aanleggen heb je nog niet eens alle kosten bij elkaar opgeteld. Er komen hierbij namelijk niet alleen installatie kosten kijken maar ook veel onderhoudskosten: stroomkosten, warmtepomp kosten, waterpomp kosten, chemicaliën kosten en nog bijkomende kosten. Met al deze kosten bij elkaar opgeteld kom je uit op een vrij hoog bedrag. Denk daarom goed na voordat je zoiets aanschaft.