Je eigen tuinkas

Wat zijn de voordelen van een tuinkas?

Als je een tuinkas wil kopen kan dit een goede investering en een hele mooie aanwinst zijn voor jouw tuin! In een tuinkas kan je gewassen laten groeien op een gecontroleerde manier.  Een tuinkas biedt bescherming en beschutting van alle elementen van buitenaf., waardoor je gewassen mooi kunnen groeien zonder verstoord te worden. In een kas kan je bloemen en groente kweken, ongeacht wat de weersomstandigheden of de locatie van de gewassen zijn.

Een tuinkas is zo gebouwd dat het al snel lekker warm kan worden. Hierdoor is het mogelijk om al bij de eerste voorjaarszon te starten met kweken. Je vervroegt het kweekseizoen dus. Als je in de tuin zou kweken, dan zou je nog wat langer moeten wachten op warmere temperaturen.

De planten kunnen eerst in de tuinkas aansterken, en wanneer deze sterk genoeg zijn, kunnen ze alsnog buiten worden geplant. Ook in het najaar blijft het langer warm in de kas, dit heeft als gevolg dat je langer door kan gaan met kweken. Het is zelfs mogelijk om het hele jaar door te gaan met kweken als je de tuinkas verwarmt. Zo geniet je het hele jaar van verse groenten en mooie planten!

Als je zelf je groente, planten en bloemen gaat kweken, kan je erg veel geld besparen als je boodschappen gaat doen, omdat je al deze producten niet meer in de supermarkt hoeft te kopen. En je hebt meer kans op succes, dan wanneer je de planten in je tuin zou laten groeien.

Een ander groot voordeel van je eigen tuinkas hebben is, dat het een leuke en leerzame ervaring is voor jong en oud. Dus besluit je om er één te nemen, dan staat je een hoop werk tegemoet, maar het wordt wel erg leuk werk!