Alles voor de perfecte zomeravond

Wil je je vrienden of familie uitnodigen voor een gezellige avond in je tuin? Wat een leuk idee! Om er een onvergetelijke avond van te maken, moeten er een aantal voorbereidingen worden getroffen. Je wil natuurlijk wel dat je gasten lekker kunnen zitten, voldoende eten en drinken hebben en kunnen genieten van de avond. Bang dat je iets vergeet? In deze blog geven we je een aantal tips voor het organiseren van de perfecte zomeravond.

Tuinmeubelset met kussens

Een van de eerste dingen waar je voor moet zorgen is dat je gasten lekker kunnen zitten. Zorg ervoor dat je voldoende comfortabele tuinmeubelen hebt en voorzie deze van heerlijke kussentjes en plaids. In de tuin mag je best uitpakken met felle kleuren en prints. Zo creëer je een speelse en zomerse look. Bovendien kun je met een warm kleedje extra lang buiten blijven zitten.

Sfeerverlichting

Goede verlichting kan heel veel sfeer brengen aan je tuin. Er zijn verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld een grote open tuin? Dan kun je kiezen voor een vuurkorf. Deze brengt niet alleen veel licht, maar ook warmte. En je wil natuurlijk niet dat je gasten het koud krijgen! Ook mogen een aantal lantaarns en kaarsen niet ontbreken. Dit brengt meteen heel veel sfeer. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is zijn lichtslingers. Drapeer deze slingers boven tafel of stop een paar lichtjes in een fles.

Zwembad

Heb je een zwembad in je tuin? Dan hebben je gasten geluk! Want het is natuurlijk heerlijk om even een duik te nemen op een warme zomeravond. Vergeet bij het uitnodigen niet te vermelden dat je gasten hun zwemkleding mogen meenemen. Heb je geen zwembad in je tuin? Dan kan een zwembad aanleggen een hele goede keus zijn. Je kunt hier namelijk ontzettend veel plezier van hebben. Ook je kinderen, familie en vrienden zullen je zeker dankbaar zijn. Op een warme zomerdag is jouw tuin namelijk de beste plek om te zijn.

Muziek

Gezellige muziek kan ook veel sfeer brengen tijdens een zomeravond. Dit hoeft echt geen harde feestmuziek te zijn, want dan kun je elkaar amper verstaan. Ook je buren zullen hier niet blij mee zijn. Kies dus bijvoorbeeld voor sfeervolle gitaarmuziek op de achtergrond.

Hapjes en drankjes

Ook hapjes en drankjes zijn van groot belang tijdens een zomeravond. Zorg er dus voor dat er genoeg te eten en te drinken is. Het kan heel leuk zijn om cocktails te maken. Dit is niet alleen heel lekker, het ziet er ook nog eens gezellig uit! Maak de hapjes van tevoren al klaar, want dan hoef je niet de hele avond in de keuken te staan. Ook kun je ervoor kiezen om de barbecue aan te zetten. Dit valt meestal ook erg goed in de smaak!