Het ontwerpen van een droomtuin

Een tuin. Wat moet je er nou mee? Dat is voor iedereen natuurlijk anders, maar de meeste mensen hebben over het algemeen wel hetzelfde doel; het ontwerpen en ontwikkelen van hun gewenste droomtuin. Maar hoe maak je nou eigenlijk een droomtuin? Dat kan op een aantal manieren, maar de beste manier is om veel inspraak te hebben in het ontwerp en de uitvoering van de tuin. Wij zullen u op de hoogte brengen van een aantal adviezen rondom het ontwerpen en aanleggen van een tuin, zodat u straks optimaal kunt genieten.
Brainstormen
Nog voordat u maar iets in werking zet is het verstandig om alles uit te denken wat u in gedachte heeft. Op deze manier kunt u verschillende ideeën tegen elkaar afstrepen en ervoor zorgen dat u niet van alles en nog wat wilt doen. Het is natuurlijk leuk om veel ideeën terug te laten komen in de tuin, maar het moet ook niet te druk worden. Daarom doet u er goed aan om aan de slag te gaan met een moodboard. Op deze manier heeft u een duidelijk overzicht van alle ideeën en is het vergelijken en afwegen ervan ook een stuk gemakkelijker.
Het ontwerp
Na het brainstormen heeft u natuurlijk koppen met spijkers geslagen. Er zijn afwegingen gemaakt en uw wensen zijn naar voren gekomen. Nu zal het ontwerpen beginnen. U kunt natuurlijk zelf een tuin ontwerpen, maar wij raden u aan om uw wensen en behoeften neer te leggen bij een professionele vakman. Deze hebben beter inzicht in de mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een tuinbeeld, maar heeft u geen ruimte hiervoor? Dan zal de ontwerper dit aangeven en met alternatieven komen.
Uitvoering
Na dit hele proces komt natuurlijk de uitvoering. Vaak heeft de ontwerper van uw tuin ook een geschikte hovenier die alles voor u zal kunnen aanleggen. Het is ook mogelijk om dit met personen te doen in eigen netwerk, maar dan moet de communicatie wel goed verlopen. Houdt u alles binnen eigen kringen? Zorg er dan wel goed voor dat iedereen weet heeft van zaken die spelen en er geen conflicten kunnen ontstaan. Wanneer dit wel het geval is zal het namelijk ellelang duren voordat de tuin eindelijk af is.