Creëer je eigen droomtuin!

Het is belangrijk om bij het inrichten van je tuin te bepalen wat je eigenlijk in je tuin wilt hebben. je kunt inspiratie op doen door middel van het bezoeken van diverse tuincentrums. Als je eenmaal genoeg inspiratie hebt opgedaan van wat je in je tuin wilt hebben kun je gaan beginnen met het ontwerp van je tuin. Er zijn op het internet genoeg gratis programma’s die je kunnen helpen met het ontwerpen van je tuin.

Bij het ontwerpen van je tuin wil je natuurlijk ervoor zorgen dat het een geheel wordt, het is daarom verstandig om de stijl van je tuin in een soort te houden. Probeer om alle materialen en planten op elkaar af te stemmen zodat het zoveel mogelijk een geheel vormt. Het is daarom verstandig om niet te veel verschillende planten te gebruiken, zorg er daarnaast ook voor om maximaal 2 soorten bestrating te gebruiken hiermee voorkom je dat je tuin een chaos wordt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je tuin groter te laten lijken dan dat de tuin daadwerkelijk is:

  • Wordt je tuin afgesloten door een hek of muur, probeer deze dan af te dekken. Op deze manier zorg je ervoor dat het minder opvalt dat dit het einde is van de tuin.
  • Door gebruik te maken van de kleurtint blauw aan de zijkant van je tuin zorg je ervoor dat de afstand van je tuin groter lijkt dan dat hij daadwerkelijk is.
  • Een klimplant doet het altijd goed in een kleine tuin, ze zorgen voor een gevoel van aankledingen ze kunnen ook als bogen gebruikt worden.
  • Sier- of fruitboompjes zijn ideaal voor het afdekken van je muur of hekwerk. Deze soorten lenen zich uitstekend om een echt tuingevoel te creëren.
Heb je na het lezen van dit artikel ontzettend zin gekregen om te gaan tuinieren dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je over de juiste werkkleding beschikt, want tuinieren leent zich over het algemeen niet voor normale kleding. Neem daarom eens een kijkje op jobopromotions.nl voor mooie functionele werkkleding.