Maak je tuin klaar voor de zomer

Het is volop zomer en dat mag gevierd worden! Het weer is namelijk perfect om te genieten van lange, warme zomeravonden in de tuin. Maar dan moet je tuin er natuurlijk wel verzorgd uitzien. Heb jij nog geen tijd gehad om wat aandacht te besteden aan het zomerklaar maken van je tuin? Dan is de kans groot dat deze er een beetje verwilderd en onverzorgd uitziet. Maar het is nog niet te laat! Je kunt je tuin alsnog klaarmaken voor de zomer, zodat je kunt genieten van het buitenleven. In deze blog geven we je een aantal tips voor het opfrissen van je tuin!

Het groen in je tuin

Gras in je tuin is heel mooi en handig. Je kinderen kunnen hier namelijk lekker spelen zonder dat ze verwondingen oplopen bij een valpartij. Ze kunnen hier tenten bouwen, picknicks houden en urenlang spelen. Maar gras heeft ook een nadeel. Met een dorre grasmat ziet je tuin er namelijk meteen niet meer mooi uit. Begin daarom met het maaien van het gras. Komen er wat lelijke kale plekken tevoorschijn? Geen zorgen! Haal gewoon wat zaadjes waarmee je deze plekken kunt opvullen. Bemest vervolgens de grond en je zult zien dat er binnen no time weer gras groeit.

Grote schoonmaak

Ook onkruid zorgt ervoor dat je tuin er al snel onverzorgd uitziet. Ga daarom aan de slag met een schoffel en verwijder al het onkruid. Als je dit vanaf nu een beetje probeert bij te houden, ben je er nooit meer zo veel tijd aan kwijt. Heb je tegels in je tuin? Dan kunnen deze waarschijnlijk ook wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Gebruik de hogedrukreiniger om ervoor te zorgen dat je tegels er weer splinternieuw uitzien. Neem ook de tuinmeubelset mee bij je grote schoonmaak. Borstel deze voorzichtig schoon met een sopje. Verwijder meteen kapotte vazen en potten uit je tuin zodat deze er weer stralend uitziet!

Barbecue of buitenkeuken

Een van de populairste activiteiten om te doen in de tuin is toch wel het houden van een barbecue. Zorg er daarom voor dat je barbecue wordt schoongemaakt en klaar staat om te gebruiken. Is je barbecue wel aan vervanging toe? Dan kun je een splinternieuw exemplaar aanschaffen waar je jarenlang plezier van kunt hebben. De echte fans van het buitenleven kunnen ook kiezen voor een buitenkeuken. In deze keuken heb je alles bij de hand en je hoeft dus nooit meer naar binnen te lopen!

Hordeur op maat

Verkies jij toch de barbecue boven de buitenkeuken? Dan zul je regelmatig naar binnen moeten lopen om spullen te pakken. Het nadeel hiervan is dat de tuindeur vaak open is, waardoor er vervelende insecten zoals muggen naar binnen kunnen komen. Laat daarom een hordeur plaatsen. Zo komt er lekkere frisse lucht naar binnen zonder dat er muggen binnenkomen. Een hordeur op maat past perfect in jouw deuropening!