Dé lounge dining trends van 2019

Nu het einde van het jaar nadert is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Wat zijn de lounge dining trends voor het nieuwe tuinseizoen in 2019?  In deze blog worden de volgende onderwerpen besproken: ‘wat is lounge dining?’, de ‘aluminium lounge dining trend’ en ‘all weather lounge dining sets’.

Wat is lounge dining precies?

Wanneer je comfortabel wilt genieten van de zon én een lekker hapje wilt eten is een lounge dining set wat je zoekt. Een lounge dining set combineert namelijk loungen en dineren. Zo kun je aan een lounge dining set lekker loungen  en comfortabel eten.  Een lounge dining set ziet er dan ook als volgt uit: de tuintafel is hoger en verder heb je een hoge bank zodat je comfortabel kunt eten. Je zit als het ware rechtop. Lounge dining  wordt ook wel het beste van twee werelden genoemd: een combinatie van een lounge- en tuinset. Je kunt dus nog lekker languit liggen op je bank maar ook rustig en comfortabel eten. De lounge dining sets zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Het is allereerst goed om te kijken naar de stijl van je tuin. Het is verstandig om goed te kijken wat voor lounge dining set qua formaat en kleur goed in je tuin past. Zo zijn er diverse kleuren lounge dining sets, van grijs tot bruin en deze sets hebben afmetingen van 200cm tot groter dan 300cm. De lounge dining sets zijn verder verkrijgbaar in verschillende opstellingen. Niet elke set kun je namelijk makkelijk plaatsen in elke tuin. Zo heb je lounge dining sets niet alleen met losse loungebanken, maar ook in een L- vormige opstelling en ook in een vierkante hoekopstelling. Verder kun je altijd losse elementen kopen  om zo je set naar wens te maken. Er zit altijd wel wat moois bij.

Trend: Aluminium lounge dining trends

Een échte trend voor komend jaar, 2019 is de opkomst van aluminium lounge dining sets. De strakkere belijningen maken het geheel zeer stijlvol in de tuin. Je haalt als het ware de inrichting van binnen, mee naar buiten. Tegenwoordig is aluminium één van de meest populaire materialen bij Tuinmeubelland. De aluminium lounge en lounge dining sets zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en daarmee is jarenlang plezier gegarandeerd. Een aluminium lounge dining set heeft een eigentijdse uitstraling en is erg goed geschikt voor gebruik in jouw tuin of balkon. Het materiaal aluminium is namelijk zeer sterk, licht van gewicht en je kunt het erg makkelijk schoonmaken.  Bij aankoop van een aluminium lounge dining set weet je zeker dat jij de komende jaren goed zit! Ook worden alle aluminium lounge dining sets uitgevoerd met comfortabele kussens. Ook na een Hollandse regenbui  kun je het opspattende water op je loungeset super makkelijk schoonmaken. Een sopje en een zachte doek en je hebt het binnen een handomdraai weer schoon. Tip: voorkom opgedroogde kalkvlekjes door na het schoonmaken je aluminium lounge dining set goed af te drogen.

Ideaal! All weather lounge dining sets

Superhandig voor iedereen die niet heel veel tijd wil besteden aan het onderhouden van je tuinmeubelen: all weather lounge dining sets. Wie kent de Nederlandse regenbuien nou niet? En bovendien het heen en weer gesleep met een hele stapel loungekussens. We hebben in Nederland het hele jaar kans op de welbekende Hollandse regenbuien. Wanneer je net even buiten zit te loungen en je moet snel haasten om je kussens naar binnen te slepen, deze mogelijk namelijk niet nat worden. Wanneer je een all weather lounge dining sets koopt is dit in principe verleden tijd. Zo zijn er lounge dining sets en andere tuinmeubelen welke je in principe de gehele zomer buiten kunt laten staan. Het unieke van deze sets zijn vaak de kussens. De kussens zijn namelijk van hoogwaardig all weather outdoor materiaal. Dit betekent dat na een normale regenbui het water grotendeels door de kussens heen loopt. Dit komt omdat de kussens uitgevoerd zijn met een soort schuim in de kussens wat ervoor zorgt dat de kussens erg snel opdrogen. Je kunt dus na een korte regenbui snel weer genieten in je lounge dining set.  Ook blijven deze kussen jaar na jaar mooi van kleur. Met all weather kussens genieten je nog wat lekkerder in je lounge dining set.

Landelijke lounge dining met wicker vlechtwerk

Ook in 2019 is er nog steeds een groot segment aan landelijke tuinmeubelen. Denk aan kunststof wicker vlechtwerk, mooie rustige neutrale kleuren. Al jaren populair zijn bijvoorbeeld de tinten organic grey, new kubu en passion willow. Bovendien kunnen de wicker kunststof lounge dining sets prima gecombineerd worden met stijlvolle landelijke tuinstoelen en ligbedden. Door het gebruik van vlechtwerk past een lounge dining set met deze stijl heel goed in in een natuurlijke tuin. Het geheel gaat prachtig op in de omgeving. Kortom: ben je op zoek naar een mooie loungeset of lounge dining set, kijk dan naar de nieuwe collecties die vanaf het voorjaar van 2019 weer in de winkels staan. Of kijk online bij Tuinmeubelland.nl