Tips voor het inrichten van je droomtuin

Het inrichten van je droomtuin blijkt voor veel mensen lastiger te zijn dan op voorhand gedacht wordt. Een tuin bestaat vaak uit een combinatie van verschillende elementen, zoals een gazon, meerdere plantjes en struiken, eventueel een zwembad of tuinhuisje, enzovoorts. Hoe ziet je eigen droomtuin er momenteel uit? Ben je tevreden met de huidige indeling van je tuin, of zoek je naar mogelijkheden om deze op een andere manier in te delen? In dit artikel geven we je enkele handige tips om je droomtuin nog mooier te maken.

Zorg dat er altijd iets in bloei staat in je tuin

Een van de eerste tips die hoveniers vaak aan woningbezitters geven, is het combineren van planten en struiken met verschillende bloeiperiodes. De ene plant bloeit in de lentemaanden, een ander in de zomer en weer een ander in de winter! Door deze planten met elkaar te combineren zorg je ervoor dat er op ieder moment van het jaar iets in bloei staat. De plantjes en struiken met prachtige kleurrijke bloemen geven je tuin een sfeervolle, gezellige uitstraling die past bij de verschillende seizoenen.

Voeg luxe aan je tuin toe

Naast een combinatie van vrolijke planten, struiken en een strak gazon, kun je verschillende vormen van luxe aan je tuin toevoegen. Denk aan het gebruik van een mooi tuinhuisje om ook in de herfst van je tuin te kunnen genieten! Of wat te denken van een ontspannende jacuzzi in je tuin? In de afgelopen jaren is het aanbod aan jacuzzi’s en zwembaden sterk toegenomen. Zo zijn deze luxeproducten voor een steeds grotere groep consumenten toegankelijk geworden.

Een website waarop je luxeproducten als een jacuzzi of zwembad kunt kopen is Fonteynspas.com. Hier worden deze producten tegen een scherpe prijs en in uiteenlopende modellen en formaten aangeboden!